HOS Green

Hem » Till minne » Paul Cornish (-2010)

Paul Cornish (-2010)

Auto translate

Om bloggen

Välkommen hit! Mitt namn är Stefan Green och är teolog och exeget. Mer om mig kan du läsa under flikarna ovan: Om mig…, Engagemang och Publikationer

Det du kan förvänta dig här är: en hel del exegetik, bibelteologi, en del bibelarkeologi, men också annat som intresserar mig.

Du får gärna kommentera det jag publicerar, så att vi kan ha en dialog. Jag förbehåller mig däremot rätten att avvisa kommentarer som bedöms som respektlösa, olämpliga och som ligger utanför syftet med denna blog.

Bloggarkiv

Foto: Seattle Bible College

En av mina absoluta favoritlärare på Seattle Bible College (SBC), där jag studerade mellan 1982–1986, gick bort den 5 januari. Paul Cornish var rektor på SBC och undervisade dogmatik-ämnena. Jag minns hur hans lektioner var spännande och nyupptäckande för mig. På det personliga planen var alltid Paul Cornish ett andligt stöd för studenterna på skolan, jag själv inget undantag. Man kunde alltid på knacka på och be om ett samtal med honom. Det betydde mycket för en ung människan som försökte förstå vad man hade gett sig in på när man studerade på SBC.

När jag kom tillbaka till Sverige 1986, och efter avslutade vapenfri tjänstgöring, sökte jag pastorstjänst i församling. Men det drog ut på tiden och jag fick aldrig någon kallelse trots ansträngningar. Anledning till det är en annan historia, men när det var som svårast fick jag reda på att Paul Cornish lade fram mig som böneämne i Philadelphia Church, min hemförsamling under tiden i USA, att Herren skulle leda in mig i en lämplig tjänst. Det är bara ett exempel på hans omtanke för fd studenter. Nu blev jag aldrig pastor, utan bibellärare och exeget. Jag har kvar mina anteckningar från Paul Cornishs lektioner, och de har varit till nytta många gånger i undervisningsförberedelserna.

Avril van der Merwe har författat följande memoriam:

Paul Cornish came to Seattle Bible Training School (now SBC) in 1970 and served as Dean as well as the major theology instructor for 22 years. He re-signed from this position in 1992 and entered overseas ministry. Prior to serving in Seattle, he ministered in Canada for more than 25 years, serving in pastoral work as well as principal of Temple Bible Institute (later known as Temple Bible College) in Alberta, Canada. More recently, Paul has served on staff at Philadelphia Church as Senior Associate Pastor and now is Associate Pastor at Hope Christian Fellowship in Burien, Wash. He is a graduate of Northwest Bible College in Edmonton, Alberta. Paul and his late wife, Bodil (former SBC librarian), raised four children.

While visiting family in Kansas over the holiday season, brother Cornish suffered an accident in their home, which left him with a compressed fracture of the spine, resulting in quadriplegia. His physical condition deteriorated over the days that followed, until he was released into the presence of His Lord on Tuesday, January 5 2010. All who knew him were blessed by him, and he will be sorely missed. Yet we rejoice that he is now rejoicing in the presence of the One whom he loves so much: the One who makes all things new!

Brother Cornish har det bra nu. Det enda jag beklagar, förutom den otäcka olyckan som ledde till hans död, är att jag aldrig fick chansen att träffa honom igen efter mina avslutade studier vid SBC. Jag har nämligen aldrig fått möjlighet att resa tillbaka till USA och Seattle för att besöka vänner och skolan. Det är synd.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: