HOS Green

Hem » apostoliska fäderna » The Apostolic Fathers, third edition

The Apostolic Fathers, third edition

Auto translate

Om bloggen

Välkommen hit! Mitt namn är Stefan Green och är teolog och exeget. Mer om mig kan du läsa under flikarna ovan: Om mig…, Engagemang och Publikationer

Det du kan förvänta dig här är: en hel del exegetik, bibelteologi, en del bibelarkeologi, men också annat som intresserar mig.

Du får gärna kommentera det jag publicerar, så att vi kan ha en dialog. Jag förbehåller mig däremot rätten att avvisa kommentarer som bedöms som respektlösa, olämpliga och som ligger utanför syftet med denna blog.

Bloggarkiv

Med posten i fredags:

The Apostolic Fathers, Greek Texts and English Translation, 3rd edition. Edited and translated by Michael W. Holmes after the Earlier work of J. B. Lightfoot and J. R. Harmer. Baker Academic, Grand Rapids, Michigan, 2007.

Det här blir trevlig kvällsläsning. ”The Apostolic Fathers” består av den tidigaste samling kristna texter utanför Nya testamentet (70-150 e. Kr.). Så här beskrivs texterna i introduktionen:

They provide significant and often unparalleled glimpses of and insights into the life of Christians and the Christian movement during a critical transitional stage in its history. (s 3)

Att studera hur kyrkan förändrades efter det att Jesu ursprungliga apostlar hade lämnat jordelivet är egentligen inte mitt forskningsområde. Men jag är allmänt intresserad av vad som skedde med urförsamlingen under perioden som ”Apostolic Fathers” täcker. För det är under denna period som Nya testamentets ekklesia definitivt upphör att vara en ”judisk sekt”.

Men först skall jag läsa ut ”Lewis resa” av Per Olov Enquist. Förresten, om du är intresserad så har jag uppdaterat listan över böcker jag läser/arbetar med just nu.


4 kommentarer

  1. David Nyström skriver:

    Mmm, vill ha!

    Fick just hem en ny kritisk utgåva av Justinus grekiska text. 90 brittiska pund.

    Varför är sådana utgåvor alltid så dyra?

    Gilla

  2. Stefan Green skriver:

    Tänkte väl det 🙂

    Jag frågade Brill på SBL Wien i somras varför de är så dyra, och fick ett ganska svävande svar om dyra tryckningskostnader och liten upplaga. Det ligger säkert något i det, även om det inte förklarar helt de vettlösa priserna.

    Gilla

  3. David Nyström skriver:

    Ja, Brill är ju nästan värst av alla…

    Gilla

  4. Stefan Green skriver:

    Tyvärr är Continuum – T&T Clark snart om inte redan lika dyr. Tråkig utveckling.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: