HOS Green

Hem » arkeologi » Ett hus från första århundradet utgrävt i Nasaret

Ett hus från första århundradet utgrävt i Nasaret

Auto translate

Om bloggen

Välkommen hit! Mitt namn är Stefan Green och är teolog och exeget. Mer om mig kan du läsa under flikarna ovan: Om mig…, Engagemang och Publikationer

Det du kan förvänta dig här är: en hel del exegetik, bibelteologi, en del bibelarkeologi, men också annat som intresserar mig.

Du får gärna kommentera det jag publicerar, så att vi kan ha en dialog. Jag förbehåller mig däremot rätten att avvisa kommentarer som bedöms som respektlösa, olämpliga och som ligger utanför syftet med denna blog.

Nyligen twittrat

Bloggarkiv

Israel Antiquities Authority har idag rapporterat om något som tydligen aldrig skett tidigare, att man har funnit en byggnad från Jesu tid i Nasaret. Den har upptäckts bredvid Bebådelsekyrkan och är daterad till 40 f Kr – 70 e Kr.

Foto: IAA

En fullständig rapport kan du läsa här om du är intresserad. Associated Press har också skrivit om det här. Var och en får har sin åsikt vad detta kan innebära om vår kunskap om Nasaret under första århundradet, men Todd Bolen har gjort följande kommentar:

Expect a media frenzy with the timing of this story a few days ahead of Christmas.  A minor sidenote: this discovery should put to rest the theory of at least person who has claimed that since Nazareth is mentioned in the first century only in the New Testament, the city did not exist at that time.  It is true that Nazareth is not mentioned in Josephus and other contemporary sources, but that is only an indication of how insignificant the town was.

Se fler kommentarer på Todd Bolens BiblePlaces Blog. Det lär bli (förhoppningsvis) diskussion om detta.

Uppdatering: SvD har publicerat nyheten här.


1 kommentar

  1. Arne skriver:

    Det er interessant at IAA nå kan dokumentera busetnad i Nasaret på Jesu tid, og det så nær Bodskapskyrkja. Eg ser fram til at funnstaden blir open for publikum og vil gjerne sjå utgravingane med eigne auge ved neste besøk i byen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: