HOS Green

Hem » recension » Recensionsprojekt

Recensionsprojekt

Auto translate

Om bloggen

Välkommen hit! Mitt namn är Stefan Green och är teolog och exeget. Mer om mig kan du läsa under flikarna ovan: Om mig…, Engagemang och Publikationer

Det du kan förvänta dig här är: en hel del exegetik, bibelteologi, en del bibelarkeologi, men också annat som intresserar mig.

Du får gärna kommentera det jag publicerar, så att vi kan ha en dialog. Jag förbehåller mig däremot rätten att avvisa kommentarer som bedöms som respektlösa, olämpliga och som ligger utanför syftet med denna blog.

Bloggarkiv

Denna spännande bok kom med posten i förra veckan:

Foto: Continuum

Temple and Worship in Biblical Israel. Edited by John Day. London; New York: T & T Clark, 2007.

Jag skall recensera den för Svensk Exegetisk Årsbok. Planerar också att samtidigt lägga ut på denna blogg ett sammandrag av recensionen. Men räkna inte med att det sker till nästa vecka. Boken är en tegelsten på 559 sidor.

Abstract: This major word examines the subject of Temple and Worship in biblical Israel, ranging from their ancient Near Eastern and archaeological background, through the Old Testament and Late Second Temple Judaism, and up to the New Testament. It is the product of an impressive international team of twenty-three noted scholars. All the contributions arise from papers delivered at the Oxford Old Testament Seminar.

Mer akuta projekt just nu är recensioner av av följande böcker:

Hägglund, Fredrik. Isaiah 53 in the Light of Homecoming after Exile. FAT 31. Tübingen, Germany: Mohr Siebeck, 2008. Recenseras också för Svensk Exegetisk Årsbok.

Svartvik, Jesper. Textens tilltal: Konsten att läsa mellan raderna. Lund: Arcus Förlag, 2009.

Den sistnämnda boken, Textens tilltal av Svartvik, är ett av mina dåliga samveten just nu. Mening är att den skall recensera för Teologisk Forum. Ett måste innan nyår, annars får jag verkligen skämmas. Att det har varit helt tyst från skribenterna på Teologisk Forumsedan 8 månader tillbaka är antagligen symptomatiskt för den senare halvan av 2009, som har varit alltför pressad, åtminstone för mig.

Snön faller utanför mitt arbetsfönster, och det ger mig ro i själen. Snart är det jul och högtider.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: